Nálunk Gergő nyert

01

   Az idei Garabonciás napokon a Vízműt Puskely Gergő 11. B osztályos tanuló és stábja képviselte. A vízműsök derekasan küzdöttek, de nem nyertek. A rendezvény keltette hullámok mára elcsendesedtek, ideje, hogy beszélgessünk Gergővel másról is. Megkeresésemet követően leültünk beszélgetni. Folyamatosan mesél, érdekes dolgokat mond.
   Orosházán lakik, mindig érdekelte az építés, már korábban is állandóan az alkotáson járt az esze. Az édesapja is a Vízműben szerzett oklevelet, Gergő már hetedik osztályban eldöntötte, hogy követi a példáját. Általános iskolai átlaga sose volt 4,8 alatt, nem jelentett hát gondot a bejutás.

  
   Úgy találta, hogy a mi iskolánk különleges, sokszínű, itt mindig történik valami érdekes, amiért érdemes idejönni. Sok a hasznos elfoglaltság, ebben az erős iskolában igazán alkalmas a program a sokoldalú fejlődésre. Az ország különböző részéről érkezett diákok pedig nagyszerű közösséget alkotnak.

 

   A tanulmányi eredménye itt is nagyon jó, legutóbb sikerült 4.84-s átlagot elérni. Gergő vállalja a vádat, mely szerint maximalista lenne. „Igen, igyekszem mindenből kihozni a legjobbat. Most az a dolgom, hogy tanuljak, megalapozzam a jövőmet. Meg is teszem.”
   A technikusi bizonyítvány megszerzése után szeretne a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre jelentkezni. A cél a mérnöki diploma. Azt még nem döntötte el, hogy inkább építőmérnök lenne vagy építész. Addig is igyekszik sokat sportolni, utazni; és a sikeres angol nyelvvizsga után valamilyen latin nyelvet (olasz, spanyol, francia) tanulni.
   Fontos esemény, hogy a magasépítő diák nemrég levizsgázott angolból, s mostantól egy középfokú nyelvvizsga-bizonyítvány boldog birtokosa. Természetesen megpályázta a  vízműsöket ilyenkor megillető nyelvvizsga-támogatást is, és megkapta a sikerért járó 40 ezer forintot. Ebből is látszik: nálunk Gergő nyert.

020304