Világbajnok lesz?

Cali 1Honlapunkon nem régen beszámoltunk róla, hogy Szebegyinszki Richárd (11. D) részt vett az 5. és a 6. korcsoportos Atlétika Diákolimpia megyei döntőjén, ahol diszkoszvetésben és súlylökésben is 1. helyen végzett, és az országos döntőn is képviselni fogja iskolánkat.

Aztán a hétvégén újabb sikerekről olvashattunk: a május 30-án megrendezett országos diákolimpián Ricsi 59,76 métert dobott diszkosszal az ifjúsági korosztályban. Ebben a korosztályban Európában ez a 4. legjobb dobás, és a 8. legjobb az egész világon. Ezzel a hatvan méterhez közeli eredménnyel Ricsi az ifjúsági világbajnokságra is kvalifikálta magát.

Ez az esemény adta az ötletet ahhoz, hogy Ricsit kérdezzük sporttevékenységéről.

 

 

Mióta sportolsz?

Lassan öt éve, még 2010 októberében kezdtem két akkori osztálytársammal, akik közül Fenesi Nándor még ma is, a Vízműben is osztálytársam.

Milyen sikereket értél el eddig?

Serdülő korosztályban hétszeres magyar bajnok vagyok, és a közép-európai válogatott viadalon is sikerült megszereznem az első helyet. A serdülő korosztályt a világranglista 3. helyén zártam. Mostanra tizenegyszeres magyar bajnok vagyok. A címek közül a frissen megszerzett diákolimpiai bajnoki címem a legfontosabb, mert ezt korábban minden évben „elvették” tőlem.

Hányszor edzel egy héten?

Heti öt edzésem van: a versenyszezonban visszább veszünk a tempóból és főleg csak dobunk, de a téli alapozáson rettentő kemény edzések vannak.

Hol és mikor rendezik a világbajnokságot?

Kolumbiában, a Csendes-óceán partjához közeli városban, Caliban. Július 12-én lesz a verseny.

Hogyan készülsz erre a nagy versenyre? Igényel-e speciális felkészülést?

Többnyire ugyanúgy készülünk. Nem mondhatnám, hogy speciális felkészülést igényel. Ez a siker inkább csak több motivációt nyújt az edzésekhez, és még komolyabban veszem azokat.

Milyen terveid vannak a sport terén a jövőben?

A legnagyobb tervem a két év múlva megrendezendő Európa-bajnokság, ahol az aranyérem megszerzése a reális cél. A távolabbi jövőben pedig edzősködni szeretnék. A sport mindenképpen az életem része lesz.

Sok sikert, Ricsi!!!

Cali 2 Cali 3

Cali 4 Cali 5