Mi az egészség titka?

Ha az emberektől megkérdezik, hogy mi a három legfontosabb dolog az életükben, akkor azt felelik, hogy az egyik az egészség, mert azt nem lehet pénzért megvenni. Tehát úgy látszik, hogy az emberek tudják, hogy fontos az egészség. De vajon tesznek is érte valamit?
Sajnos a mai világban a fiatalok többsége túlsúlyos, mert nem sportolnak, nem mozognak, inkább számítógépeken játszanak. Ezek a kamaszok hamarabb megbetegednek, mint azok a társaik, akik rendszeresen sportolnak. Annak, aki egészséges akar lenni, nem elég egészségesen táplálkoznia, hanem bizony sportolnia is kell. Azért ajánlom a sportot és az egészséges életmódot, mert a saját bőrömön tapasztalom, hogy mennyire fontos az, hogy megőrizzük az egészségünket.

A jó közérzet biztosítása mellett a sport arra is megtanít, hogy küzdjünk a céljainkért, de emellett odafigyeljünk társainkra, támogassuk egymást. Egyszer az edzőm azt mondta: „Mindenkinek fontos valaki és valami. Nekünk a sport, és ezáltal a barátság.” Úgy érzem, hogy hétköznapi életünkben is ezt kellene megvalósítani. Ha az emberek sportolnának, akkor biztosan elismernék, hogy fitten és jókedvűen jobb és szebb az élet, és nem lenne szükségük különféle drogokra, alkoholra és a dohányzásra.  
Mindezek után ajánlom mindenkinek, hogy találja meg azt a sportot, amelyben a legnagyobb örömét leli, s így nem csak egészséges, hanem jókedvű és magabiztosabb is lesz.
Még csak tizenöt éves vagyok, nem sokat éltem, de az biztos, hogy nem vagyok életunt, mint a legtöbb kortársam. Derűsen és jókedvűen nézek a jövőbe. Egyszer egy nyolcvanöt éves bölcs embertől hallottam azt a mondatot, amit szerintem mindenki megfogadhatna: „Drogok és szeszes italok nélkül lehet élni, de szív nélkül nem lehet.”