A Vízműben is vannak jó matekosok…

1… akik értik is és szeretik is a matematikát, és kellően bátrak ahhoz, hogy tudásukat meg is mérettessék. Négy lelkes és bátor tizedikes (Csicsely Szabolcs 10. B, Jámbor Sándor 10. E, Pepó Dániel 10. B és Szakmári Szilárd 10. B) egy őszi napon elhatározta, hogy egy csapattá összeállva szerencsét próbálnak és beneveznek a 2018/19-es Bolyai Matematika Csapatversenybe.
A verseny körzeti fordulójára január 11-én került sor a Dunától keletre eső „Hunnia” régióban. A szakgimnáziumok és szakközépiskolák kategóriában 32 csapat indult, melyen fiaink az előkelő 8. helyen végeztek.

Bár a körzeti fordulóból a továbbjutás csak az első helyezettnek lehetséges, és hőseink tárgyjutalomban sem részesültek; mégis elégedettség, jóleső érzés töltötte el a fiúkat, s e cikk íróját is. Mindenféle érdekes, mondhatni trükkös feladattal találkoztak, amely kihívás volt a javából. Együtt „agyaltak”, „ötleteltek”, így a verseny össze is kovácsolta őket. Utólag pedig a feladatsor megoldókulcsából extra ismeretekhez jutottak.

 

Mindenképpen dicséret illeti a fiúkat, akikre méltán büszkék lehetünk. A „JÓK” versenyében a „MÉGJOBBAK” között végeztek. A kérdésemre pedig, hogy lesz-e folytatás jövőre, a válasz egy egybehangzó „Mért is ne?” volt. Hajrá, csak így tovább!

 

2