Farsang a Vízmű koliban

182019. február 14-én, Szent Bálint napján kollégiumunk farsangi mulatságot rendezett a kollégiumban lakó diákok számára. Programunk célja az volt, hogy színesítsük a kollégiumi életet és egy hagyományos télbúcsúztató vidám bulival búcsúztassuk a telet.
A program keretein belül a kollégium ebédlőjében Salamon Edina, a Munkácsy Mihály Múzeum néprajzos muzeológusa ismeretterjesztő előadást tartott. A megtartott prezentáció témája a farsang és a farsangi időszakban megjelenő népszokások, hagyományok voltak.
Az előadás célja az volt, hogy a tanulók közelebbről is megismerkedjenek a tavaszvárás örömünnepével, valamint több információt kapjanak a vízkereszt és hamvazószerda közötti időszakban megjelenő múltbéli és jelenkori szokásokról.

Már hetekkel korábban elkezdődött a szervezés. Farsangi plakátokat készítettünk, tombolatárgyakat gyűjtöttünk és farsangi díszbe öltöztettük az ebédlőt.
Számos programlehetőséget kínáltunk tanulóink számára, hogy kipihenjék a tanulás fáradalmait. Többek között filmvetítés, ping-pong verseny, póker és társasjáték-parti, szotyievő verseny.
Idén is felvonultak a jelmezesek, akiket a háromtagú zsűri Szabó Martina, Barabás Reni és Miklós Kata értékelt. Az est fénypontja a tombolasorsolás volt, ahol a fődíja nyertese egy tortát kapott. Előtte azonban természetesen számos értékes ajándék került kisorsolásra. Az élőzenét Szilasi Laci és társa, Gugcsó Zalán szolgáltatta, amelynek eredményeképpen hamar benépesült a táncparkett. Amint a zene felhangzott, lelkes fiataljaink egyből elfoglalták a kollégium ebédlőjét, és nem is hagyták abba a táncot este tíz óráig, a bál befejeztéig.

 

0102030405060809111213141516171920212223242526