Jókai-napok a Vízmű kollégiumában

00Ez év tavaszán is megrendezésre kerültek iskolánk kollégiumában a Jókai-napok. Immár 27. alkalommal élvezhették tanulóink a három napon át tartó programsorozatot.
Az eseményt Szarvas Péter polgármester úr nyitotta meg, aki egyben rendezvényünk fővédnöke volt. Ezt követően megnyílt Bácsfalvi Zoltán festőművész kiállítása is, akinek a munkásságát Herczeg Tamás méltatta, és ahol természetesen elhangzott A Dal 2019 döntőjéből ismert nagy sláger, a Nyári zápor is.
A tárlat és a kollégiumi diákok kezdő rendezvényének igazi szenzációját jelentette a békéscsabai Acoustic Planet három tagjának előadása, akik a festőművész felkérésére léptek fel nálunk.

Ebben az évben csocsóval, dartsszal, pókerrel és e-sporttal indítottuk a programokat, amelyeken szép számban lányok is képviseltették magukat. Csocsóban a Kormányos Réka - Keresztes Izabella páros bizonyult a legjobbnak, míg pókerben Lukácsik Dominik, e-sportban Szőlősi Noel szerezte meg a győzelmet. Gratulálunk nekik!
Szerdán délután a Jókai-kupa kispályás labdarúgótornán játszhattak a kollégiumok futballozni tudó diákjai. Itt a BSZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma és Kollégiuma aranyérmet szerzett, míg a mieinknek idén a harmadik hellyel kellett megelégedniük. Délután lövészetben is megcsillogtathatták tehetségüket diákjaink, ahol Rosznyó Gergő bizonyult a legjobbnak.
Csütörtökön a fakanál, a bogrács, a grillsütő vette át a főszerepet. A legtöbb kolléga diákjaival főzött, de voltak, akik barátiakkal, osztálytársaikkal készítettek finomabbnál finomabb ételeket. Az első helyet Megyeri Béla tanár úr 1/2-es csoportja érdemelte ki, mert többfogásos táljukkal lenyűgözték a zsűrit.
Ez az eseménydús három nap kellemesen telt el. Reméljük, mindenki megtalálta a számára megfelelő szórakozást, hiszen az idén is mindent megtettek a szervezők, hogy színvonalas rendezvénnyel szórakoztassák a kollégistákat.

 

0102030405060708091011121314151617181920212223242526