A Vízmű kollégiumának karácsonyi ünnepsége

2A karácsony utánozhatatlan hangulatú ünnep. A pislogó gyertyák fénye, a fenyőfák illata, a csillogó díszek a fán különös légkört teremtenek. Felemelő érzés, diák és felnőtt egyaránt hatása alá kerül. Hirtelen mindenki együttérzőbbé, toleránsabbá, segítőkészebbé és kedvesebbé válik. Nincs más ünnep, amely ugyanezt a hatást tudná elérni. Erősíti az összetartozás érzését, közösséget formál.

 

Többek között ezért is van nagy hagyománya kollégiumunkban a karácsony megünneplésének. A diáksereg sok esetben nehezen motiválható valamely cél érdekében, ezúttal azonban többen jelezték, hogy szeretnének produkciójukkal részt venni a műsorban. Alapos meghallgatás, próbák és „finomhangolások” után alakult ki az ünnepi előadás programja. A fenyőfa és az asztali díszek fényei színpompássá varázsolták a termet, amikor is Kiss Enikő felkonferálta az első produkciót, Makray R. László december(közeli) gondolatait Sovány Natália osztotta meg velünk. Következett Dobi Eszter fuvolaszolója, aki Tárkonyi Béla és Volly István gyűjtéseiből adta elő a Négy Karácsonyi dallam című művet. Báthori Petra Móra László Karácsony édes ünnepén című versét szavalta el.

Ezután a Bartók Béla Zeneiskola növendékeinek előadását hallgathattuk. Első fellépőnk Balázs Brigitta volt, aki hegedűn adta elő Bach D-moll Sarabande című művét. Második vendégünk Gulyás Réka, aki zongorán adta elő Liszt emlékezéseit. Ezután Lukács Lili, Pintér Petra, Szabó Ajnácska fuvolatrióját élvezhettük, Zempléni László Három karácsonyi dallam című és Beethoven Ó fény című alkotását adták elő. Negyedikként Vágréti Bogár Simon virtuóz hegedűjátékával emelte az est hangulatát, Telemann Largo című szerzeményét játszotta el nekünk. Befejezésül Flender Ilona zongorajátékát hallgathattuk nagy szeretettel, ő Debussy Arabesque című remekművét adta elő. Ötödik vendégként nagy tapssal köszöntöttük a Hétpróbás Néptánciskola szólistáit, akik fergeteges hangulatú visai táncokkal színesítették az estét.

Végül a Kemény Gitárklub kedveskedett nekünk egy fergeteges a hangulatú koncerttel, amelyet ezúton is köszönünk nekik. Diákjaink óriási lelkesedéssel, meglepő jókedvvel énekelték a Piramistól az Ajándék, Kívánj igazi ünnepet, Szent Karácsony eljött, az ég a földre száll, Ha elmúlik Karácsony című dalokat, amit hol a néma csend, hol a vastaps, hol a félhomályban hullámzó telefonok fényei kísértek. Érdemes megemlíteni Kovács Bálint és Krausz Gábor munkáját, akik szakszerűen biztosították a hangosítást és a zenei aláfestést. Nagyszerű este volt.

Az előadás után a vendégeink kedvükre válogathattak a feltálalt süteményekből, üdítőkből.

 

Mindenkinek áldott és békés karácsonyt kíván a Békéscsabai Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium közössége.

 134567891011