Karácsony a kollégiumban

karacsony_kollegium_10Csodálatos karácsonyi műsort tartott a Vásárhelyi Pál Kollégium 2010. december 16-án. Az ünnepség 18 órakor kezdődött, helyszínéül pedig a kollégiumunk ebédlője szolgált, mely teljes pompában díszelgett és szélen a feldíszített, kivilágított karácsonyfa még inkább előidézte az igazi karácsonyi hangulatot. Ezt csak fokozni tudta Domokos Sára, aki Zsédenyi Adrien: Szánkózás című dalát énekelte. Ezután a műsorvezetők Mazán Ádám és Bohák Annamária köszöntötte a nézőközönséget. A felkonferálást követően Sznida Bernadett előadásában hallhattuk a Tófei Vali: Karácsonyi fények című versét. Ezt követően a szeghalmi Tildy Zoltán Általános Iskola művészeti tagozatának produkciója nyűgözte le a közönség figyelmét. A látványos táncbemutató után Kocsis Lajos: Egy pillanat volt csupán című novelláját hallhattuk Takács Nóra előadásában. Majd a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes tagjai következett. Többek között Rozgonyi János is bemutatta néptánctudását, aki iskolánk és kollégiumunk egykori diákja.

Ezután a Fenyőfa holdfényben című mesét hallhattuk, melyet Virág Enikő adta elő. Ezt követte a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola kürt tanszakának műsora. Adventi hangulatú kürt darabok csendültek föl, többek között Mozart: Jürt duó és Antoin Reichka: Kürt trió műveket is hallhattuk. A kürt szólamokat Ady Endre: Harang csendül című verse hangzott el Incze Henrietta előadásában. Majd újabb zenei műsor került sorra. Sajti Mátyás és barátai karácsonyi dallamokkal varázsoltak el bennünket.

Végül az ünnepséget a The Paradise Zone nevű együttes koncertje zárta, melynek igen nagy sikere volt kollégiumunkban.

E meghitt karácsonyi műsor igazán jól sikeredett. Kedves és felejthetetlen műsorszámokban lehetett részünk és mindezek mellett elhozta hozzánk a karácsony ünnepét.

 

A rendezvényen készült képek a képtárban >>>