A kollégiumi karácsony

02Hagyománynak számít már kollégiumunkban a szeretet ünnepének és Jézus születésének megünneplésére méltóan szolgáló karácsonyi műsor. Idén ez a jeles ünnepély december 12-én került megrendezésre.

Az ünnepség fő szervezője lelkes kis csapatával Bereczki Márta nevelőtanárnő volt, aki igazán színvonalas, meghitt és családias műsort varázsolt a kollégium lakóinak, tanárainak.

A műsor 18:00-kor kezdődött meg, és a helyszíne a kollégium ebédlője volt. Ebben az évben az este műsorvezetője Erdősi Bernadett és Rafael Péter volt. A székek, és a pult tele volt diákokkal, mindenki izgatottan várta a műsort. Elsőként a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola diákjainak műsorait élvezhettük. A fellépőktől hallhattunk karácsonyi népénekeket, furulya-, illetve gitárjátékot. Utánuk Pesti Laura diáktársunk előadásában Andersentől hallhattuk A kis gyufaárus lány történetét. Majd a békési Fregolina Társastáncklub színvonalas táncműsorában gyönyörködhettünk. Őket követte a kollégiumunk diákjaiból verbuválódott Nyúlnyál zenekar. A következő fellépő zárta az este műsor részét. Eme előadó a Csaba Nemzetiségi néptáncegyüttes volt, amely 3 népi táncot adott elő népi viseletben. A műsor véget érte után a diákok jó kedvvel, és mosollyal az arcukon léptek oda a szépen megterített asztalokhoz, amelyeken már ott díszelgett a sütemény, gyümölcs, üdítő, stb. Ezek elfogyasztása közben zene szólt, ami még kellemesebbé tette az ott zajló beszélgetést, nassolást.

 

Ebben az évben is egy igazán kellemes, meghitt és családias ünnepélynek lehettünk részesei, amelynek hála máris sokan átszellemülve várják a karácsonyt. Reméljük az elkövetkező években is ily módon ünnepelhetjük meg kollégiumunkban eme ünnepet.

 

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kíván a Jókai-koli!

 

030406070809101112