XXII. Jókai napok

05Ezévben is megrendezésre került iskolánk kollégiumában a Jókai napok elnevezésű programsorozat, melyet immáron 22-jére élvezhettek a kollégisták. A programok ez alkalommal 3 napon át tartottak, 2014. április 23-án, 24-én és 29-én.
Április 23-án, szerdán őszi szünetről frissen visszatérve, alig vártuk, hogy végre elkezdődjön eme neves esemény. Délután 15:30-kor a portán összegyűlt diáksereg előre jelezte az izgalmat és kiváncsiságot, mely e két napot folyamatosan körül ölelte.

15:45-kor elkezdődött az ünnepélyes megnyitó, amely során hallhattunk Jókai Mórról, kollégiumunk névadójáról egy rövid ismertetőt, dr.Kerekes Attila önkormányzati képviselő úr megnyító beszédét, és egyebek mellett a Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek nagyszerű előadását is élvezhettük. A megnyitót lezáróan a kollégium előtt található Jókai Mór szoborra tűztek diáktársaink koszorút. Később Novák Attila tanár úr által összeválogatott képeket csodálhattuk meg, amelyeket iskolánk tanulói készítettek.  A nap további részében a pályán focimérkőzések zajlottak, és az épületen belül több helyszínen érdekesebbnél érdekesebb rendezvényeken vehettünk részt.

24-én, csütörtökön a főzésé volt a főszerep. Sokan a csoportjukkal főztek, de voltak olyanok is, akik baráti társaságként készítettek ételt. Persze az egész délutánon át tartó sütés-főzés mellett akadtak különböző programok, mint pl.: sakkverseny, lövészet, darts. Az est folyamán, miután mindenki jóllakott, a sportpályán lassacskán kibontakozott a koli-disco, ami közben a fiúklubban kihirdették a versenyek végeredményét. A helyezetteknek ezúton is gratulálunk! Az eredményhirdetés után néhány szóval lezárták a XXII. Jókai napokat.
29-én a ballagók vacsorájával és végzős dáktársaink jutalmazásával zárult az eseménysorozat.
Eme háromt nap tényleg kellemesen telt el, reméljük jövőre is részt vehetünk a XXIII. Jókai héten, elvégre idén is igazán kitettek magukért a szervezők, és színvonalas, kellemes rendezvényt hoztak létre a számunkra. Köszönjük!

 

020608

09 1112

14 1523

 

24 2526