Kollégiumi Sakkbajnokság a 2021/22. tanévben

12022. február 3-án rendeztük meg az idei Kollégiumi Sakkbajnokságot a kollégium fiú klubszobájában. 9 táblánál 18 játékossal vette kezdetét a verseny.
A lebonyolítás vegyes, bajnoki, illetve kuparendszerben történt. Ezt a jelentkezők örvendetesen magas száma (18 tanuló) indokolta. A jelentkezőket 4 csoportba sorsoltuk ki. A csoportok első helyezettjei jutottak be a döntőbe, ahol 1 csoportban további körmérkőzéseket játszottak egymással az 1. helyezésért. A végső helyezések a következőképpen alakultak:

1. helyezett: Juhász Árpád 13. évf. 2,5 pont
2. helyezett: Kovács Kornél 13. évf. 2 pont
3. helyezett: Mravik Gabriella 13. évf. 1,5 pont

Rácz Péter (9. évf.) az I. csoportban 2. helyezett és Kovács Bálint (11. évf.) a II. csoportban szintén 2. helyezett lett. Érdekesség, hogy a 3. helyezett Mravik Gabriella az egyetlen lány résztvevő volt.
A győztes tanulók oklevélben és jutalomban részesültek. A diákok lelkesek és elszántak voltak, a verseny nagyon izgalmasnak és színvonalasnak bizonyult. Reméljük, hogy ez a lelkesedés további munkára sarkallja a tanulókat, így a sportköri foglalkozások keretében motiváltabbak lesznek. Gratulálunk a helyezetteknek és reméljük, hogy jövőre még eredményesebben szerepelnek majd tanulóink!

234