BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
SZAKGIMNÁZIUMA
ÉS KOLLÉGIUMA

A fények varázslója

1Még november volt, de a karácsonyi előkészületek már megkezdődtek. A város főterén már álltak a pavilonok, fehérlett a műjégpálya, és gyarapodóban voltak az advent esti fényei.


A máskor vidámságtól hangos városközpontban alig néhány lélek. Kilenckor a köztéri és templomi órák parancsolóan jelezték: térjetek hát nyugovóra! A gyógyszertár utcai hőmérője mutatta a 3 fokot, de a nyirkos hideget a perc tanúja a csontjaiban érezte.

A hangulat mégis megkapó volt, megpróbáltam megörökíteni a telefonommal. A városháza már fényben úszó karácsonyfájával kezdtem, amikor ismerős hang köszöntött: Jó estét, tanár úr!

A hang gazdája Serfőző Sándor, öregdiák volt. Nélküle egykoron nem lehetett fontos rendezvényt tartani a Deák utcában. Sanyi elsősorban a fényképek értő alkotójaként tűntette ki magát. Mostani beszélgetésünkből is az derült ki, hogy a fényekhez azóta sem lett hűtlen. Elmondta, hogy az általam kiszemelt városházi karácsonyfa szerelésével éppen végeztek, de a Szent István tér számos adventi fénye is az ő munkájukat dicséri.

Sikerült néhány értékelhető fotót is exponálnom (több lett persze a selejt). Hamarosan elmerültem azonban a Vízmű képtárában, ahol tíz évet visszalépve igyekeztem idézni Sanyi akkori tevékenységét. A keresés eredményeként találtam is képet róla, ami bizonyítja: a fotóst is lehet fotózni.

A karácsony elmúltával nem érdektelen visszatekinteni egy csöppet. Visszalépünk egy hónapot, s látjuk az idei advent kibontakozását; visszalépünk egy évtizedet, s látjuk egy varázsló indulását.

234567891011121314

bszc banner

Szakjaink

magas

 

melyepito

 

utepito

 

 

vasutepito

 

fluidumkitermelo

 

kornyezetvedo

 

vizugyi

 

foldmero

szklenarpeter1


2017. február 19. vasárnap
Ma Zsuzsanna napja van.
Holnap Aladár és Álmos napja lesz.

A jelenlegi időjárás: Felhőkép

Copyright © 2013. All Rights Reserved.